O AKCJI

Delikatne, ale silne. Kolorowe lub białe. Niezawodne. Potrzebne… Ani - studentce kulturoznawstwa. Ania jest niepełnosprawna (dziecięce porazenie mózgowe), ma bardzo ciężki wózek. Potrzebny jest nowy. Rozpoczęliśmy akcję zbierania pieniędzy, 12 sierpnia 2010r. na Rybim Rynku w Bydgoszczy zagraliśmy i zaśpiewaliśmy wspólnie z  uczestnikami programu "Szansa na Sukces". Po koncercie odbyło się "Karaoke z Szansowiczami" w klubie ELJAZZ.

MOTYLE zbierają TYLE ILE możesz dać ANI. I trochę więcej.

Organizatorem zbiórki jest Fundacja Gaudeamus, a współorganizatorami Miejski Ośrodek Kultury w Bydgoszczy oraz Wyższa Szkoła Gospodarki. Cały czas na konto Fundacji można wpłacać pieniądze, które zostaną przeznaczone na operację prawej ręki Ani oraz zakup elektrycznego wózka inwalidzkiego:

96 1600 1185 0004 0807 2563 2001
z dopiskiem: MOTYLE DLA ANI

Miejski Ośrodek Kultury od lat promuje i przybliża działania bydgoskich twórców oraz początkujących artystów, a także organizuje liczne, niekomercyjne imprezy. Naturalne jest więc wspieranie przedsięwzięć , jak akcja charytatywna „Motyle dla Ani”. Bardzo chętnie uczestniczymy w tego typu akcjach, np. od lat współpracujemy z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy, zbieraliśmy dary dla powodzian z Wilkowa.

To my, jako MOK cieszymy się, że możemy gościć podczas BAL-u, na Rybim Rynku tylu wspaniałych artystów – finalistów Szansy na Sukces. Dziękujemy Fundacji Gaudeamus za dobrą współpracę. Zapraszamy  Anię - studentkę kulturoznawstwa, wraz z najbliższymi, na wszystkie imprezy organizowane przez MOK – podkreśla Katarzyna Fojuth, dyrektor Miejskiego Ośrodka Kultury w Bydgoszczy.